Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Xhalal ad-Dīn Muhamed Balkhī (30 shtator 1207 - 17 dhjetor 1273), i njohur si Rumi, ishte poet, jurist, dijetar islam, teolog dhe mësues i sufizmit i shekullit XIII.

ThënieRedakto

  • Ne lindim nga dashuria; Dashuria është nëna jonë.
  • Unë nuk jam i Lindjes e as i Perëndimit, kufinjtë nuk ekzistojnë në gjoksin tim.
  • Janë një mijë mënyra për t'u gjunjëzuar dhe puthur tokën; janë një mijë mënyra për t'u kthyer në shtëpi përsëri.
  • Nëse e vetmja gjë që mund të bësh për momentin është të zvarritesh, vazhdo të zvarritesh.
  • Ngri fjalët, jo zërin. Është shiu që i rrit lulet, jo bubullima.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimetRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: