Dallime mes rishikimeve të "Ferdije Zhushi Etemi"

ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
Etiketa: përpunim burimi 2017
No edit summary
[['''Ferdije Zhushi Etemi]] është një biologe e shquar nga [[Kosova]]. Ajo''' u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë. Pas një viti familja e saj u vendos në Prishtinë, ku ajo e kaloi fëmijërinë dhee ku edhe tani jetonsaj.
{{Për përmirësim}}
 
Ajo është një biologe e shquar nga [[Kosova]] dhe profesoreshë në Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore, në Deparamentin e Biologjisë, në Universitetin e Prishtines.
 
Oratore brilante, e ditur dhe e kulturuar, e shkathtë në shpjegimin e problemeve, duke e përdor një gjuhë të qartë dhe të përdorshme, gjithnjë e gatshme të ballafaqohet me
shquara të Kosovës.<ref>Shiko ndër të tjera: Emisioni "Mirëmëngjesi Kosovë", mysafire e mëngjesit Ferdije Zhushi Etemi, RTK, 2015 (Youtube).</ref>
 
Ferdije Zhushi Etemi i ka përfunduar të gjitha nivelet e studimit të biologjisë (në Universitetin e Prishtinës, në ate të Zagrebit dhe të Vjenës, ku e ka patur një qëndrim njëmujor studimor në kuadrin e përgatijes së punimit të doktoratures). Është autore e shumë punimeve shkencore, teksteve universitare dhe librave shkollore. Ka ushtruar edhe detyra të rëndësishme në lëmin e organizimit të arsimit të lartë në Kosovë. Nga viti 2009 deri në vitin 2015 ka qenë kryetare Këshillit Shtetëror për Cilësi në Arsimin e Lartë në Kosovë. Më 2011 ajo
=== FERDIJE ZHUSHI ETEMI - NJË PORTRET I SHKURTËR ===
është shpallur nga gazeta "Kosovarja" si njëra ndër dhjetë femrat më të suksesshme të Kosovës. Pos gjuhës shqipe, ajo e flet edhe gjuhën angleze, italiane dhe serbokroate si dhe ka njohuri bazike nga gjuha gjermane dhe italiane.<ref>Më shumë për këtë: Ferdije Zhushi Etemi, Wikipedia (Google, Gjirafa.com); Ferdije Zhushi Etemi, Valorizimi biologjik i ujërave të lumit Sitnicë në bazë të përbërjes së faunës bentale, Disertacioni i doktoraturës, Prishtinë, 2005 (Google); Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore, stafi akademik, curriculum vitae, Ferdije Zhushi Etemi (Google); Angazhimi i Ferdijes për arsimin cilësor, gazeta "Shqiptari eu", publikuar më 12 prill 2016 (Google)..</ref>
 
== Thënie ==
[[Ferdije Zhushi Etemi]] është një biologe e shquar nga [[Kosova]]. Ajo u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë. Pas një viti familja e saj u vendos në Prishtinë, ku ajo e kaloi fëmijërinë dhe ku edhe tani jeton.
===== Rreth rolit të gruas në shoqëri =====
 
Ajo është profesoreshë në Universitetin Prishtinës dhe ligjeron në Fakultetin e Shkencave Matematike - Natyrore, në Departamentin e Biologjisë. Ka kryer të gjitha nivelet e studimit të biologjisë (në Universitetin e Prishtinës, në ate të Zagrebit dhe të Vjenës). Është autore e shumë punimeve shkencore, teksteve universitare dhe librave shkollore. Ka ushtruar edhe detyra të rëndësishme në lëmin e organizimit të arsimit të lartë në Kosovë. Më 2011 ajo
është shpallur nga gazeta "Kosovarja" si njëra ndër dhjetë femrat më të suksesshme të Kosovës. Pos gjuhës shqipe, ajo e flet edhe gjuhën angleze, italiane dhe serbokroate.<ref>Më shumë për këtë: Ferdije Zhushi Etemi, Wikipedia (Google, Gjirafa.com); Ferdije Zhushi Etemi, Valorizimi biologjik i ujërave të lumit Sitnicë në bazë të përbërjes së faunës bentale, Disertacioni i doktoraturës, Prishtinë, 2005 (Google); Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore, stafi akademik, curriculum vitae, Ferdije Zhushi Etemi (Google); Angazhimi i Ferdijes për arsimin cilësor, gazeta "Shqiptari eu", publikuar më 12 prill 2016 (Google)..</ref>
 
 
=== DISA THËNIE NGA FERDIJE ZHUSHI ETEMI ===
 
==== RRETH ROLIT TË GRUAS NË SHOQËRI ====
 
"Femra përveç karrierës së saj profesionale duhet të mendon edhe për krijimin e familjes dhe lindjen e fëmijëve, kështu që i duhet një planifikim
 
 
===== RRETHRreth ROLITrolit STUDENTËVEstudentëve =====
 
 
 
Ka kaluar koha kur studentët nuk kanë guxuar të shprehin mendimin e tyre në mënyrë të lirë"
 
 
"Pa punë nuk arrihet asgjë. Studentët duhet ta kuptojnë se nuk mësojnë për mësimdhënësin sa për ta kaluar provimin por për vehte. Ata duhet ta
 
 
===== Rreth kohës së mbylljes së Universitetit nga pushteti i Serbisë =====
==== RRETH KOHËS SË MBYLLJES SË UNIVERSITETIT NGA PUSHTETI I SERBISË ====
 
"Nga kjo kohë mbajë në mend se sa herë që kaloja para fakultetit tim, diçka më shtrëngonte fytin dhe mendoja se athua do të kthehemi ndonjëherë."
 
 
===== Rreth kohës kur kishte probleme serioze shëndetësore =====
 
==== RRETH KOHËS KUR KISHTE PROBLEME SERIOZE SHËNDETËSORE ====
 
"Sfidë shumë e madhe por edhe moment kur e kupton sa e fortë je dhe se ia vlen të luftosh e të jetosh për ata që i do dhe të duan."<ref>Po aty.</ref>
===== Rreth intelektualëve që heshtin =====
"...Po duket se kanë zgjedhur të heshtin duke i parë pasojat që pësojnë ata që flasin!
O njerëz, ku e keni guximin?"<ref>"Gazeta shqiptari", 7. mars 2018 (Google).</ref>
== Thënie për të ==
== Thënie të atribuara gabimisht ==
== Shiko edhe ==
Wikipedia - Artikulli për Ferdije Zhushi Etemin
== Lidhje të jashtme ==
== Referencat ==
 
 
 
==== REFERNCAT ====
 
[[Kategoria:Biologë]]
10

edits