Dallime mes rishikimeve të "Ferdije Zhushi Etemi"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
'''Ferdije Zhushi Etemi''' (25 maj 1960) është një biologe e shquar nga [[Kosova]]. Ajo është profesoreshë në Universitetin e Prishtinës dhe ligjeron në Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore, në Departamentin e Biologjisë. Nga viti 2009 deri në vitin 2015 ishte kryetare e Këshillit Shtetëror për Cilësi në Arsimin e Lartë të Kosovës. Më 2011 ajo është shpallur nga gazeta "Kosovarja" si njëra ndër dhjetë femrat më të suksesshme në Kosovë.<ref>Më shumë për Ferdije Zhushi Etemin, shiko artikullin për të në Wikipedia.</ref>
'''Ferdije Zhushi Etemi''' u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë. Pas një viti familja e saj u vendos në Prishtinë, ku ajo e kaloi fëmijërinë e saj.
 
Ajo është një biologe e shquar nga [[Kosova]] dhe profesoreshë në Fakultetin e Shkencave Matematike-Natyrore, në Deparamentin e Biologjisë, në Universitetin e Prishtines.
 
Oratore brilante, e ditur dhe e kulturuar, e shkathtë në shpjegimin e problemeve, duke e përdor një gjuhë të qartë dhe të përdorshme, gjithnjë e gatshme të ballafaqohet me
kundërshtarët e pikëpamjeve të saja dhe sovrane në këto ballafaqime - si e tillë - zonja prof. dr. Ferdije Zhushi Etemi hynë në radhën e intelektualeve më të
shquara të Kosovës.<ref>Shiko ndër të tjera: Emisioni "Mirëmëngjesi Kosovë", mysafire e mëngjesit Ferdije Zhushi Etemi, RTK, 2015 (Youtube).</ref>
 
Ferdije Zhushi Etemi i ka përfunduar të gjitha nivelet e studimit të biologjisë (në Universitetin e Prishtinës, në ate të Zagrebit dhe të Vjenës, ku e ka patur një qëndrim njëmujor studimor në kuadrin e përgatijes së punimit të doktoratures). Është autore e shumë punimeve shkencore, teksteve universitare dhe librave shkollore. Ka ushtruar edhe detyra të rëndësishme në lëmin e organizimit të arsimit të lartë në Kosovë. Nga viti 2009 deri në vitin 2015 ka qenë kryetare Këshillit Shtetëror për Cilësi në Arsimin e Lartë në Kosovë. Më 2011 ajo
është shpallur nga gazeta "Kosovarja" si njëra ndër dhjetë femrat më të suksesshme të Kosovës. Pos gjuhës shqipe, ajo e flet edhe gjuhën angleze dhe serbokroate si dhe ka njohuri bazike nga gjuha gjermane dhe italiane.<ref>Më shumë për këtë: Ferdije Zhushi Etemi, Wikipedia (Google, Gjirafa.com); Ferdije Zhushi Etemi, Valorizimi biologjik i ujërave të lumit Sitnicë në bazë të përbërjes së faunës bentale, Disertacioni i doktoraturës, Prishtinë, 2005 (Google); Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore, stafi akademik, curriculum vitae, Ferdije Zhushi Etemi (Google); Angazhimi i Ferdijes për arsimin cilësor, gazeta "Shqiptari eu", publikuar më 12 prill 2016 (Google)..</ref>
 
== Thënie ==
 
"Sfidë shumë e madhe por edhe moment kur e kupton sa e fortë je dhe se ia vlen të luftosh e të jetosh për ata që i do dhe të duan."<ref>Po aty.</ref>
 
 
===== Rreth intelektualëve që heshtin =====
"...Po duket se kanë zgjedhur të heshtin duke i parë pasojat që pësojnë ata që flasin!
10

edits