Dallime mes rishikimeve të "Napoleon Hill"

337 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
vNo edit summary
Etiketa: përpunim burimi 2017
No edit summary
Etiketa: përpunim burimi 2017
'''Oliver Napoleon Hill''' (26 tetor 1883 - 8 nëntor 1970) ishte një shkrimtar amerikan i bërë i njohur më së shumti si autori i parë në zhanrin e vetë-ndihmës. Libri i tij ''Think and Grow Rich'' mbetet ndër 10 librat më të shitur të vetë-ndihmës të të gjitha kohërave.
{{Për përmirësim}}
 
== CitateThënie ==
[[w:Napoleon Hill|'''Napoleon Hill''']] ([[:w:1883|1883]] - [[:w:1970|1970]]) Shkrimtar amerikan.
 
* ''[[Bota]] e ka zakon qe t'ua lirojë rrugën njerëzve, fjalët dhe veprat e të cilëve tregojnë se dinë nga po ia mbajnë.<br/>''
== Citate ==
* ''Fakultetet janë të specializuara për mësimin e diturisë , por jo edhe për organizimin ose shfrytëzimin e diturisë. Pra me miliona njerëz gabimisht besojnë ‘’ se dituria është fuqi'’. Kjo është plotësisht e gabueshme ! Dituria është vetëm fuqi latente. Ajo bëhet fuqi tek atëherë kur organizohet në kuadër të planeve të definuara të veprimit dhe kur drejtohet kah qëllimi i fundshëm.<br/>''
* [[Bota]] e ka zakon qe t'ua lirojë rrugën njerëzve, fjalët dhe veprat e të cilëve tregojnë se dinë nga po ia mbajnë.<br/>
* ''Nëse dini se ç’doni, atë zakonisht edhe e arrini.<br/>''
* Fakultetet janë të specializuara për mësimin e diturisë , por jo edhe për organizimin ose shfrytëzimin e diturisë. Pra me miliona njerëz gabimisht besojnë ‘’ se dituria është fuqi'’. Kjo është plotësisht e gabueshme ! Dituria është vetëm fuqi latente. Ajo bëhet fuqi tek atëherë kur organizohet në kuadër të planeve të definuara të veprimit dhe kur drejtohet kah qëllimi i fundshëm.<br/>
* ''Suksesi në sjelljen me njerëz bazohet në gatishmërinë e të kuptuarit të mendimeve të tyre.<br/>''
* Nëse dini se ç’doni, atë zakonisht edhe e arrini.<br/>
* ''[[Suksesi]] nuk kërkon kurrfarë arsyetimi, [[dështimi|dështimin]] nuk e arsyeton kurrfarë alibie.<br/>''
* Suksesi në sjelljen me njerëz bazohet në gatishmërinë e të kuptuarit të mendimeve të tyre.<br/>
* ''[[Jeta]] është tabelë [[shahu]] - lojtari përballë jush është [[koha]]. Nëse hezitoni koha ju fshin nga tabela…partneri kohë nuk e toleron pavendosmërinë.''
* Suksesi nuk kërkon kurrfarë arsyetimi, dështimin nuk e arsyeton kurrfarë alibie.<br/>
* Jeta është tabelë shahu - lojtari përballë jush është koha. Nëse hezitoni koha ju fshin nga tabela…partneri kohë nuk e toleron pavendosmërinë.
 
== Thënie për të ==
[[Kategoria:Amerikanë]]
 
[[Kategoria:Shkrimtarë]]
== Thënie të atribuara gabimisht ==
 
== Referenca ==
 
== Shiko edhe ==
 
== Lidhje të jashtme ==
 
{{Wikipedia}}
{{Commons}}
 
[[Kategoria:Shkrimtarë amerikanë]]