Dallime mes rishikimeve të "Ferdije Zhushi Etemi"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: ' === FERDIJE ZHUSHI ETEMI - NJË PORTRET I SHKURTER === Ferdije Zhushi Etemi është një biologe e shquar nga Kosova. Ajo u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë....)
 
No edit summary
 
'
Oratore brilante, e shkathtë në shpjegimin e problemeve, duke e përdor një gjuhë të çartë dhe të përdorshme, gjithnjë e gatshme të ballafaqohet me
=== FERDIJE ZHUSHI ETEMI - NJË PORTRET I SHKURTER ===
kundërshtarët e pikëpamjeve të saja dhe sovrane në këto ballafaqime, si e tillë, prof. dr. Ferdije Zhushi Etemi hynë në radhën e intelektualeve më të
shquara të Kosovës.<ref>Shiko ndër të tjera: Emisioni "Mirëmëngjesi Kosovë", mysafire e mëngjesit Ferdije Zhushi Etemi, RTK, 2015 (Youtube).</ref>
 
=== FERDIJE ZHUSHI ETEMI - NJË PORTRET I SHKURTERSHKURTËR ===
 
[[Ferdije Zhushi Etemi]] është një biologe e shquar nga [[Kosova]]. Ajo u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë. Pas një viti familja e saj u vendos në Prishtinë, ku ajo e kaloi fëmijërinë dhe ku edhe tani jeton.
 
Ajo është profesoreshë në Universitetin Prishtinës dhe ligjeron në Fakultetin e Shkencave Matematike - Natyrore, në Departamentin e Biologjisë. Ka kryer të gjitha nivelet e studimit të biologjisë (në Universitetin e Prishtinës, në ate të Zagrebit dhe të Vjenës). Është autore e shumë punimeve shkencore, teksteve universitare dhe librave shkollore. Ka ushtruar edhe shumë detyra të rëndësishme në lëmin e organizimit të arsimit të lartë në Kosovë. Më 2011 ajo
është shpallur nga gazeta "Kosovarja" si njëra ndër dhjetë femrat më të suksesshme të Kosovës Pos gjuhës shqipe, ajo e flet edhe gjuhën angleze, italiane dhe serbokroate.<ref>Më shumë për këtë: Ferdije Zhushi Etemi, Wikipedia (Google, Gjirafa.com); Ferdije Zhushi Etemi, Valorizimi biologjik i ujërave të lumit Sitnicë në bazë të përbërjes së faunës bentale, Disertacioni i doktoraturës, Prishtinë, 2005 (Google); Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore, stafi akademik, curriculum vitae, Ferdije Zhushi Etemi (Google); Roli i Ferdijes për arsimim cilësor, gazeta "Shqiptari eu", publikuar më 12 prill 2016 (Google)..</ref>
 
Oratore brilante, e shkathtë në shpjegimin e problemeve, duke e përdorë një gjuhë të çartë e të përdorshme, gjithnjë e gatshme të ballafaqohet me ata që kanë pikëpamje të ndryshme me te dhe sovrane në këto ballafaqime, si e tillë, Ferdije Zhushi Etemi hynë në radhën e intelektualeve më të shquara të Kosovës.<ref>Shiko emisionet televizive: Procesi i akreditimit, emisioni "Jeta në Kosovë", 2009 (Youtube); Mysafire e mëngjesit, Ferdije Zhushi Etemi, emisioni "Mirëmëngjesi Kosovë", RTK, 2015 (Youtube); Akuzat dhe kundërakuzat në procesin e akreditimit, emisioni "Rubikon", Kohavizion, 2015 (Youtube).</ref>
 
=== DISA THËNIE NGA FERDIJE ZHUSHI ETEMI ===
10

edits