Dallime mes rishikimeve të "Ferdije Zhushi Etemi"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
Oratore brilante, e ditur dhe e kulturuar, e shkathtë në shpjegimin e problemeve, duke e përdor një gjuhë të çartëqartë dhe të përdorshme, gjithnjë e gatshme të ballafaqohet me
kundërshtarët e pikëpamjeve të saja dhe sovrane në këto ballafaqime, - si e tillë, - zonja prof. dr. Ferdije Zhushi Etemi hynë në radhën e intelektualeve më të
shquara të Kosovës.<ref>Shiko ndër të tjera: Emisioni "Mirëmëngjesi Kosovë", mysafire e mëngjesit Ferdije Zhushi Etemi, RTK, 2015 (Youtube).</ref>
 
=== FERDIJE ZHUSHI ETEMI - NJË PORTRET I SHKURTËR ===
 
[[Ferdije Zhushi Etemi]] është një biologe e shquar nga [[Kosova]]. Ajo u lind më 25 maj 1960 në Mihaliq të Vushtrrisë. Pas një viti familja e saj u vendos në Prishtinë, ku ajo e kaloi fëmijërinë dhe ku edhe tani jeton.
 
 
* "Femra përveç karrierës së saj profesionale duhet të mendon edhe për krijimin e familjes dhe lindjen e fëmijëve, kështu që i duhet një planifikim
i mirë dhe përkrahje e familjes por edhe e shoqërisë në përgjithësi."
 
* "Si një mësimdhënëse universitare angazhohem që me profesionalizmin tim të dëshmoj se gjinia nuk është me rëndësi por puna. Femra mund të jetë
edhe nënë, grua, profesoreshë, doktore shkencash dhe hulumtuese e mirë."<ref>Angazhimi i Ferdijes për arsimin cilësor, gazeta "Shqiptari eu", publikuar më 12 prill 2016 (Google).</ref>
 
 
 
* "Në radhë të parë dua që studentët ta kuptojnë se në Universitet ata janë në qendër.
 
Ata duhet të marrin më shumë iniciativa dhe përgjegjësi për cilësinë e studimeve të tyre.
 
 
* "Pa punë nuk arrihet asgjë. Studentët duhet ta kuptojnë se nuk mësojnë për mësimdhënësin sa për ta kaluar provimin por për vehte. Ata duhet ta
shfrytëzojnë atë njohuri gjatë jetës dhe aplikimit të profesionit të tyre."<ref>Po aty.</ref>
 
==== RRETH KOHËS SË MBYLLJES SË UNIVERSITETIT NGA PUSHTETI I SERBISË ====
 
* "Nga kjo kohë mbajë në mend se sa herë që kaloja para fakultetit tim, diçka më shtrëngonte fytin dhe mendoja se athua do të kthehemi ndonjëherë."
 
* "Kolegët tanë të deridjeshëm u bënë agresiv dhe filluan të na qesin kushte që ishin të papranueshme për ne. Jetët tona ndryshuan brenda natës,
por të gjithë kishim vullnetin dhe fuqinë që të organizojmë mësimin në sistemin paralel, kudo që do të kërkohej nga ne."<ref>Po aty.</ref>
 
==== RRETH KOHËS KUR KISHTE PROBLEME SERIOZE SHËNDETËSORE ====
 
"Sfidë shumë e madhe por edhe moment kur e kupton sa e fortë je dhe se ia vlen të luftosh e të jetosh për ata që i do dhe të duan."<ref>Po aty.</ref>
*"Sfidë shumë e madhe por edhe moment kur e kupton sa e fortë je dhe se ia vlen të luftosh e të jetosh për ata që i do dhe të duan."<ref>Po aty.</ref>
 
 
 
10

edits