Abraham Lincoln

presidenti i 16-të i Shteve të Bashkuara
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Abraham Lincoln (12 shkurt 1809 - 15 prill 1865) është presidenti i 16-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili udhëhoqi vendin gjatë luftës civile amerikane.

ThënieRedakto

  • Le të kemi besim se drejtësia jep fuqi, dhe në këtë besim, le të guxojmë që deri në fund të bëjmë detyrën tonë siç ne e kuptojmë.
  • Ne jetojmë mu në mes të alarmeve; shqetësimi e mbulon të ardhmen; ne presim një katastrofë të re sa herë që lexojmë gazetën.
  • Kam ardhur në përfundim që kurrë më të mos mendoj të martohem, dhe për këtë arsye, asnjëherë nuk do të mund të kënaqem me dikë që do të jetë aq kryeneç sa të martohej me mua.
Letër derguar Znj. Orville H. Browning, 1 Prill 1838
  • Vendi ynë nuk mund të jetë i pasur materialisht e i varfër shpirtërisht.
  • N.q.s shoqëria është pika jote e dobët atëherë ti je personi më i fuqishëm në botë.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: