AZcajupi.jpg

Andon Zako Çajupi (27 mars 1866 - 11 korrik 1930) ishte poet, dramaturg, patriot dhe veprimtar i Rilindjes Kombëtare.

ThënieRedakto

  • "Besa e bashkon njerinë"[1]
  • "Ay që do të fitojë, s´prish paratë pa nevojë"[2]
  • "Në do njeriu të rrojë me nderë, duet të punojë..."[3]

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 6.
  2. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 458.
  3. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 447.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: