Arsyeja është shkalla më e lartë e veprimtarisë njohëse të njeriut. Është aftësia mendore për të njohur e për të shpjeguar botën; të menduarit në mënyrë logjike; mendja në kundërvënie me ndjenjën.

ThënieRedakto

  • Arsyeja arsyeton, kurse vetëm zemra drejtpleqëron.[1]
Adem Demaçi
  • Deliri është fundi i arsyes dhe kurthi i pengesës.[2]
Albert Zholi
  • Me u ndie si nierz nuk asht dobësi. Me iu shtrue arsyes nuk asht ligshti. Me lshue armët e krahut për të ra në godi - asht vitalitet dhe fuqi morale, qi tregon fisniki, urti e burrni si të parët që na kanë lanë trashëgim.[3]
Anton Harapi
  • Çdo gjë ka një arsye për ta zgjidhur një nyje.[4]
Skënder Sherifi

ProverbaRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
  2. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
  3. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
  4. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto