Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Dante Alighieri (30 maj 1265? – 13 shtator 1321) ishte poet, shkrimtar dhe politikan italian.

Thënie

Redakto
 • Në atë libër që është
  Kujtesa ime...
  Në faqen e parë
  Është kapitulli kur
  Të takova për të parën herë
  Shfaq fjalët ...
  Këtu fillon një jetë e re.
 • Ja një Zot më i fuqishëm se unë që vjen për të sunduar mbi mua.
 • Dashuria dhe zemra e hirshme janë e njëjta gjë ...
  asnjëra s'mund të rrojë pa tjetrën
  sikur mendja e arsyeshme pa arsyen e saj.
 • Ajo është shuma e universit të natyrës.
  Për përsosmërinë e saj, tërë bukuria ka tendencë.

Thënie për të

Redakto

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: