Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Dituria është njohje, ndërgjegjësim ose kuptimi i diçkaje, si për shembull, fakte, informacione, përshkrime apo aftësi, të cilat fitohen nëpërmjet përvojës ose edukimit duke perceptuar, zbuluar ose mësuar.

Thënie

Redakto
  • Si është e mundur që di mbi gjithçka? u pyet një njeri shumë i mençur e i ditur; dhe përgjigja ishte - sepse nuk kam pasur kurrë frikë ose marre (turp) të pyes gjithçka që nuk dija.
John Abbott
  • Unë mendoj një pjesë e madhe e informacioneve që kam, u fitua nga kërkimi mbi diçka dhe gjetjen e diçkaje tjetër rrugës.
Franklin P. Adams
  • Dituria është ajo që, pranë virtytit, me të vërtetë e ngre një njeri mbi tjetrin.
Joseph Addison
  • Njeriu di më shumë se ai kupton.
Alfred Adler
  • Dituria e vërtetë, si çdo gjë tjetër me vlerë, nuk fitohet me lehtësi. Duhet të punohet, studiohet, mendohet, dhe më shumë se të gjitha, duhet të lutet për të.
Thomas Arnold
  • Ji gjithmone kureshtar! Sepse dituria nuk do të fitojë ty: ti duhet ta fitosh atë.
Sudie Back
  • Dituria është fuqi.
Francis Bacon
  • Unë di një gjë që s'di asgjë
Socrates

Proverba

Redakto
  • Hidhëroju dikujt aq sa ka dituri.
S'duhet të mërzitesh me njerëzit pak të ditur.

Referime

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: