Hape menynë kryesore
Scale of justice 2.svg

Drejtësia është cilësia e atij që është i drejtë dhe tërësia e organeve që mbrojnë rendin juridik në një vend të caktuar.

ThënieRedakto

ProverbaRedakto

  • Ai që e ka trupin e drejtë, nuk ka frikë se i del hija e shtrembër.
  • E drejta pa forcë, s'të pi ujë.
  • Gjithkush ka dy kandarë, një për vete, një për të tjerët.
  • Hesapi i qëruar, të nxjerr të nderuar.
  • Koka e falur s'pritet.
  • Kur falet e liga, dënohet e mira.
  • Kur ke të drejtë, lëviz dhe malet.
  • Kyçi vihet për të ndershmin, pa rezili shpon murin.
  • Zoti vonon, po nuk harron.

ReferimetRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto