Hape menynë kryesore

Wikiquote β

Georg Christoph Lichtenberg

Për shumicën e njerëzve, mosbesimi në një gjë buron nga besimi i verbër në një tjetër.
Ku kufiri i shkencës ishte dikur tani është qendra.

Georg Christoph Lichtenberg (1 korrik 174224 shkurt 1799) ishte një shkencëtar, satirist dhe filozof gjerman.

ThënieRedakto

  • Njeriu është gjithmonë i anshëm dhe është mjaft e drejtë që të jetë. Edhe paanshmëria është e anshme.
  • Për shumicën e njerëzve, mosbesimi në një gjë buron nga besimi i verbër në një tjetër.
  • Ku kufiri i shkencës ishte dikur tani është qendra.

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull për fjalën: