Hasan Tahsini (7 prill 1811 - 2 korrik 1881) ishte astronom, matematikan e filozof shqiptar.

Thënie

Redakto
  • Ne jemi një komb i veçantë, kemi një gjuhë tonë të veçantë, andaj duhet të jetojmë në vete si edhe të tjerët. Ne jetojmë në një godinë të prishur. Që të mos na zënë brenda duhet të dalim prej saj.[1]

Thënie për të

Redakto

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ Rexhep Qosja, Porosia e Madhe, f.8: (Për kombin shqiptar dhe perandorinë Osmane, gjatë një riti fetarë, më 1874)

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: