Question book-new.svg Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Jean-Jacques Rousseau (painted portrait).jpg

Jean-Jacques Rousseau (28 qershor 1712 - 2 korrik 1778) ishte një shkrimtar, filozof e muzikant zviceran frankofon. Filozofia politike e tij frymëzoi iluminizminFrancë dhe Evropë duke ndikuar gjithashtu në Revolucionin Francez dhe zhvillimin e përgjithshëm të politikës dhe mendimit pedagogjik modern.

ThënieRedakto

 • Njeriu ka lindur i lirë dhe kudo është në zinxhirë.
 • Trupi i dobët, dobëson trurin.
 • Qetësia apsolute te con në mërzi.
 • Të gjitha fatkeqësit e mia kan ardhur nga të pasurit mendim shumë të mirë mbi shoqërin time.
 • Gjithashtu modestia është natyrale për njeriun, nuk është natyrale për fëmijët. Modestia fillon vetëm me dituri të së keqes.
 • Shpirti i ndyrë nuk ka besim tek individët e medhenj.
 • Fëmijëria është gjumë i arsyes.
 • Çdo njeri ka të drejtë ta rrezikojë jetën e tij për ta ruajtur atë.
 • E pa vërteta ka kombinime të pa fundëta, por e vërteta ka vetëm një mënyrë të të qenurit.
 • I urrejt librat; ato vetëm na mësojnë të flasim për gjërat mbi të cilat ne nuk dimë asgjë.
 • Gjithmonë kam thënë dhe ndjerë se kënaqësia e vërtetë nuk mund të përshkruhet.
 • Të këqiat më të mëdha rrjedhin nga ne.
 • Vullneti jonë gjithmonë është për të mirën tonë, por ne nuk e shohim gjithmonë se ç'është ai.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: