Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Jean-Paul Charles Aymard Sartre (21 qershor 1905 – 15 prill 1980), i njohur shpesh si Jean-Paul Sartre, ishte filozof francez ekzistencialist, dramaturg, novelist, skenarist, aktivist politik, biograf, dhe kritik letrar. Ai ishte ndër figurat më të rëndësishme të filozofisë franceze të shekullit XX.

ThënieRedakto

  • Pajtohem, Nuk Pajtohem.
  • Përgjegjësia jonë është shumë më e madhe sa që e kemi menduar, sepse përfshinë gjithë njerësimin.
  • Njeriu është dënuar të jetë i lirë sepse sapo hidhet në botë, ai është përgjegjës për çdo gjë që bën.
  • Ka dy lloje të varfërish, ata që janë të varfër së bashku dhe ata që janë të varfër vetëm. Të parët janë vërtetë të varfër, të tjerër janë njerëz të pasur por pa fat.
  • Një njeri është vetëm çfarë ai do që të jetë.
  • Mendoj për vdekjen vetëm me qetësi, si fund. Refuzoj ta lejoj vdekjen të ma pengojë jetën. Vdekja duhet të vijë vetëm për ta definuar jetën.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: