John F. Kennedy

presidenti i Shteteve të Bashkuara nga viti 1961 deri në 1963
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


John Fitzgerald's "Jack" Kennedy (29 maj 1917 - 22 nëntor 1963), shpesh i njohur me inicialet e tij si JFK, ishte një politikan dhe gazetar amerikan i cili shërbeu si presidenti i 35-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës nga janari i vitit 1961 deri në vrasjen e tij në nëntor të vitit 1963. Ai shërbeu në kulmin e Luftës së Ftohtë, dhe shumica e presidencës së tij kishte të bënte me menaxhimin e marrëdhënieve me Bashkimin Sovjetik.

John F. Kennedy

Thënie

Redakto
  • Të gjithë njerëzit e lirë, ku do që jetojnë, janë banorë të Berlinit, edhe unë si njeri i lirë, jam i guximshëm të them >>Ich bin ein Berliner<< (Jam një Berlinas).
  • Njerëzit duhet luftës t'ja bëjnë nj fund, ose lufta ua bën njerëzve fundin.
  • Dhe kështu, bashkëqytetarët e mi amerikanë: mos pyesni se çfarë mund të bëjë vendi juaj për ju - pyesni se çfarë mund të bëni ju për vendin tuaj. Bashkatdhetarët e mi të botës: mos pyetni se çfarë do të bëjë Amerika për ju, por çfarë mund të bëjmë të gjithë së bashku për lirinë e njeriut.
  • Fali armiqtë , por mos i harro kurrë emrat e tyre.
  • Mos pyet se ç'do të bëjë atdheu për ty, por ç'mund të bësh ti për të.

Thënie për të

Redakto

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referime

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: