Hape menynë kryesore

Joseph Joubert

moralist dhe eseist francez
Joseph Joubert.jpg

Joseph Joubert (7 maj 1754 – 4 maj 1824) ishte një moralist dhe eseist francez. Ai nuk botoi asgjë gjatë jetës; pas vdekjes në vitin 1824, e veja e Joubert ia besoi dorëshkrimet François-René de Chateaubriand, i cili publikoi një përzgjedhje të shkurtër të tyre për qarkullim privat, nën titullin Recueil des Pensées de M. Joubert (Mendimet e mbledhura nga z Joubert).

ThënieRedakto

  • Ne kuptojmë tokën vetëm kur kemi të njohur qiellin. Pa botën shpirtërore bota materiale është një enigmë jashtëzakonisht e dobët.
  • Qëllimi i një argument apo diskutim nuk duhet të jetë fitorja, por përparimi.
  • Është e lehtë për të kuptuar Perëndinë aq kohë sa ju nuk do të përpiqeni ta shpjegoni atë.
  • Drejtimi i mendjes është më i rëndësishëm sesa përparimi i saj.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferencaRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto