Lekë Dukagjini (1410–1481) është figura e dytë arbërore e shekullit XV pas Skënderbeut, që u mundua dhe e vazhdoi luftën edhe pas vdekjes së tij. Më së miri njihet për përmbledhjen e Kanunit, i cili është përmbledhja që ka ndikuar më së shumti në të gjitha studimet pasuese të dokeve shqiptare.

ThënieRedakto

  • Shpia e Shqiptarit asht e Zotit dhe e mikut.[1]

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

Shiko edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Dukagjini, Lekë. "Aforizma.al - Thënie nga Lekë Dukagjini". Aforizma.al. Marrë më 22 korrik 2020.

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me: