Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Maturia është vetia e atij që është i matur. Ndryshe mund të quhet edhe pjekuri.

Thënie

Redakto

Proverba

Redakto
 • Mos hyn ne mal pa sepat.
 • As copën e madhe mos e ha pa u menduar.
 • Dy vesh dhe një gjuhë, fol pak e dëgjo shumë.
 • Dhjetë herë mat, një herë pre.
 • Gjella me kripë e kripa me karar.
 • Kur të hedhësh gurin, mate gjer ku arrin.
 • Lakmia, lakfyt.
 • Po t'i marrësh lopës tërë qumështin, ngordh viçi.
 • Tamahu të shpie në gjynah.
 • Të falurit e shumtë i vjen rëndë dhe perëndisë.
 • Ujët e turbullt mbysin burrin, fjalët e shumta përziejnë katundin.
 • Ujku kur ndien erën e dhenëve, harron që ata kanë barinë prapa.
 • U mbush kupa do të derdhet.
 • Vreshtë shumë mos ven, shpi shumë mos ban, miq shumë mos xen.
 • As para pushkës, as prapa mushkës.
 • Barka mbytet edhe për një lëkurë lepuri.

Referimet

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto