Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Napolon Bonaparte (15 gusht 1769 - 5 maj 1821) ishte një gjeneral ushtarak francez i cili u ngrit në fuqi gjatë revolucionit francez duke u bërë sundimtar i Francës si Konsulli i Parë i Republikës Franceze (11 nëntor 1799 - 18 maj 1804), dhe pastaj Perandor i francezëve dhe mbret i Italisë nën emrin Napoleon I (18 maj 1804 - 6 prill 1814, dhe përsëri shkurtimisht nga 20 mars - 22 qershor 1815).

Thënie Redakto

 • Aftësia është pak e rëndësishme në krahasim me mundësinë.
 • Anarkia eshte shkalla e pare e pushtetit absolut.
 • Është religjioni që i zmbraps të varfrit të mos i vrasin të pasurit.
 • E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve.
 • Asnjëherë mos e ndërpre armikun kur është duke gabuar.
 • Fotoja vlen sa njëmijë fjalë.
 • Aftësia nuk është asgjë pa mundësi.
 • Ambicia e madhe është pasion i karakterit të madh.
 • Gratë nuk janë asgjë veç se makina për të prodhuar fëmijë.
 • Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë.
 • Udhëheqësi është tregtar në shpresë.
 • Historia është një grumbull gënjeshtrash mbi të cilat ka pajtim.
 • Njeriu do të luftojë më fort për interesat e tij se sa për të drejtat e tija.
 • Në politikë budallallëku nuk është e metë.
 • Burri i vërtetë nuk urren askënd.


Thënie për të Redakto

Thënie të atribuara gabimisht Redakto

Referime Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: