Nelson Mandela

Presidenti i Afrikës së Jugut, aktivist kundër aparteidit
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Nelson Rolihlahla Mandela (18 korrik 1918 - 5 dhjetor 2013) ishte udhëheqës politik jug-afrikan dhe shërbeu si president i Afrikës së Jugut nga 1994 deri më 1999.

Thënie

Redakto
  • Edukimi është arma më e fortë që mund të përdorim për të ndryshuar botën.
  • Madhështia në qeniet njerëzore nuk qëndron në faktin e mungesës së dështimeve, por në ngritjen pas çdo dështimi.
  • Ndërkohë që ne e lëmë dritën brenda shpirtit tonë të shndrijë, pa e menduar, ne u japim leje edhe të tjerëve të bëjnë të njëjtën gjë.
  • Një mendje e bukur dhe një zemër e bukur janë gjithnjë një kombinim frymëzues.
  • Nëse do të bësh paqe me armikun tënd, duhet të punosh me armikun tënd. Pastaj ai mund të bëhet partneri yt.
  • Njerëzit guximtarë nuk u tremben faljeve në emër të paqes.
  • Mos më vlerësoni për sukseset e mia. Më vlerësoni për të gjitha herët kur u rrëzova dhe u ngrita sërish.

Thënie për të

Redakto

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referimet

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: