Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Niccolò di Bernardo dei Machiavelli (3 nëntor 1469 - 21 qershor 1527) ishte një diplomat, politikan, historian, filozof, humanist, shkrimtar, dramaturg dhe poet italian i periudhës së Rilindjes. I njohur si "babai i shkencave politike", Makiaveli njihet më së shumti për librin e tij të titulluar Princi ku Makiaveli udhëzon udhëheqësit politikë të qeverisin me doktrinën qëllimi justifikon mjetin duke e bërë librin e famshëm si një libër që mëson tiranët si të ruajnë fuqinë e tyre.

Thënie

Redakto
  • Ku është njeriu, aty dyshohet më tepër.
  • Të qeverisësh do të thotë të bësh të besojnë.
  • Qëllimi justifikon mjetin.

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referimet

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: