Papë Xhoni XXIII

Papa i 261 i Kishës Katolike

Angelo Giuseppe Roncalli (25 nëntor 1881 - 3 qershor 1963) i njohur si Papë Xhoni XXIII ishte papa i 261-të i Kishës Katolike. Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 28 tetor 1958 dhe deri më 3 qershor 1963. Paraardhës i tij ishte Papë Piu XII, ndërsa pasardhësi ishte Papë Pali VI.

Thënie Redakto

  • Njerëzit janë si vera. Me kalimin e kohës, disa thartohen e disa përmirësohen.[1]

Thënie për të Redakto

Thënie të atribuara gabimisht Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Angelo Roncalli, Giuseppe. "Thënie nga Giuseppe Angelo Roncalli". Aforizma.al. Marrë më 30 tetor 2020.

Lidhje të jashtme Redakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: