Qamili i Vogël

këngëtar shqiptar
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Qamili i Vogël - Muhaxhiri (1923 - 1992) ishte këngëtar i muzikës popullore qytetare të kënduar në Gjakovë. I frymëzuar që nga rinia me muzikën tiranase, ai u kthye në Kosovë dhe themeloi së bashku me Ymer Rizën Shoqërinë Kulturo-Artistike (SHKA).

ThënieRedakto

  • Nëse këndonë për fytyrë, s´ke për të pasur para. Nëse këndonë për para, s´ke për të pasur fytyrë.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto


Wikipedia ka një artikull në lidhje me: