Sigmund Freud

neurologjist austriak, themelues i psikoanalizës

Sigmund Freud (6 maj 1856 - 23 shtator 1939) ka qenë mjek dhe neurolog austriak dhe pionier i psikoanalizës.

Thënie

Redakto
 • Koha është ena që peshon më shumë kur është bosh.[1]
 • Të gjithë njerëzit e mëdhenj ruajnë në vetvete diçka fëmijërore.[1]
 • Të t'u edukuar nuk mjafton arsimi.[1]
 • Humori është mekanizmi më i mirë i mbrojtjes.[1]
 • Ëndrra është rrekja e përmbushjes së një dëshire.[1]
 • Para se t'ia ngjeshës vetes diagnozën e depresionit apo të vetëvlerësimit, të paktë, shiko se mos je i rrethuar nga idiotë.[1]
 • Shkenca nuk është iluzion. Iluzion do të ishte po të besonim se mund të arrijmë nga burime të tjera atë çfarë ajo s'mund të na japë.[1]
 • Suksesi nuk ecën paralelisht me meritën:Amerika nuk e ka marrë emrin nga Kristofor Kolombi.[1]
 • Nuk vdesim sepse sëmuremi, por sëmuremi sepse, tekefundit, duhet të vdesim.[1]
 • Askush nuk mund të mbajë një sekret: nëse goja hesht, flasin gishtat.[1]

Thënie për të

Redakto
 • Frojdi ishte një nga përfaqësuesit e fundit të filozofisë së Iluminizmit. Ai vërtet besoi në arsye si një forcë që ka njeriu dhe që vetëm mund ta shpëtojë atë nga hutimi dhe shkatërrimi.
Erich Fromm

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Shënime

Redakto
 1. ^ a b c d e f g h i j Freud.

Referime

Redakto
 • Freud, Sigmund. "Aforizma.al - Thënie nga Sigmund Freud". Aforizma.al. Marrë më 30 qershor 2020.

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: