Vedat Kokona (7 gusht 1913 - 14 tetor 1998) ka qenë shkrimtar, përkthyes dhe leksikolog shqiptar, i njohur edhe për fjalorët e tij dygjuhësh anglisht-shqip dhe frëngjisht-shqip dhe për kontributin e tij në leksikologjinë dhe leksikografinë shqiptare.

ThënieRedakto

  • Ndryshe e ka lezetin rakia kur e pi me shokë në pijetore dhe ndryshe kur e pi si kukudhi në shtëpi.[1]
  • Artisti i madh nuk pyet as për luftëra, as për epidemi, as për tërmete... ai fluturon mbi të gjitha këto me veprën e vet dhe mbetet i përjetshëm.[2]

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Kokona, Vedat (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-231-2.
  2. ^ Kokona, Vedat (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 22. ISBN 978-9951-06-345-6.

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me: