Victor Hugo by Étienne Carjat 1876 - full.jpg

Victor Marie Hugo (26 shkurt 1802 - 22 maj 1885) ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i Romantizmit si dhe një figurë shumë dominuese  në letërsinë franceze të shekullit XIX.

ThënieRedakto

  • Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet dhe atë, për të cilën nuk mund të qëndrohet dot heshtur.
  • Madhështia e një populli nuk matet nga numri i banorëve, ashtu si madhështia e njeriut nuk matet nga gjatësia e trupit.[1]

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me:


  1. ^ Hygo, Viktor (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 9.