William Shakespeare

dramaturg dhe poet anglez (1564–1616)
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


William Shakespeare (23 prill 1564 - 23 prill 1616) ishte poet dhe dramaturg i shquar anglez.

Thënie

Redakto
 • E gjithë bota është një skenë ku gratë dhe burrat janë thjesht lojtarë: Ata kanë hyrjet dhe daljet e tyre; dhe një njeri në kohën e vet luan shumë role...
 • Mbarë bota është një skenë dhe të gjithë njerëzit janë aktorë.
 • Nuk do të llokoçis një këmbë për të kërkuar një armik.
 • Unë duhet të kem shkuar të jetoj, ose të qëndroj dhe të vdes.
 • Brishtësi, emri yt është grua!
 • Unë dëshiroj të ishim të huaj më të mire.
 • Përralla juaj, zotëri, do ta shëronte shurdhimin.
 • Nuk do ta kisha futur hajnin në gojën time të ma vidhte trurin.
 • I bërë për vdekje nga gjuha shpifëse.
 • Më mire budalla i shkathët se një i shkathët budalla.
 • Pak ujë na pastron ne nga kjo vepër.
 • Orët e pikëllimit duken të gjata.
 • Asgjë nuk është, por çfarë nuk është.
 • Unë gjithmonë ndihem i lumtur. E dini pse? Sepse nuk pres asgjë nga askush. Pritshmëritë gjithmonë të lëndojnë. Jeta është e shkurtër, kështu që jetoje jetën tënde. Jini të lumtur dhe buzëqeshni. Thjesht jetoni për vete dhe, para se të flisni, dëgjoni.
 • Jo gjithçka që shkëlqen është ar.

Thënie për të

Redakto

Thënie të atribuara gabimisht

Redakto

Referimet

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: