Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Al Kindi ishte një filozof, polimat, matematikan, mjek dhe muzikant mysliman arab. Al-Kindi ishte i pari nga filozofët peripatetikë islamikë dhe vlerësohet si "babai i filozofisë arabe".

ThënieRedakto

  • Nuk duhet të kesh frikë nga idetë e reja, pavarësisht nga burimi. Dhe ne kurrë nuk duhet të kemi frikë nga e vërteta, edhe kur ajo na dhemb. " "Ne nuk duhet të turpërohemi për të vlerësuar të vërtetën dhe për ta marrë atë nga kudo që vjen, edhe nëse vjen nga racat e largëta dhe kombet e ndryshme nga ne
  • Ne nuk e gjejmë të vërtetën që po kërkojmë pa gjetur një shkak; shkaku i ekzistencës dhe vazhdimësisë së gjithçkaje është i Vërteti, në atë që çdo gjë që ka qenie ka të vërtetën. E Vërteta ekziston domosdoshmërisht dhe prandaj ekzistojnë qeniet