Charles Baudelaire (Sharl Bodler) (9 prill 1821 - 31 gusht 1867) ka qenë poet, kritik dhe përkthyes i njohur francez.

Thënie Redakto

  • Frymëzimi është vëllai i punës.[1]
  • Të pendohesh thellë do të thotë të jetosh përsëri.[2]
  • Absolutizmi i çdo pasioni shpie në hiç.[3]
  • Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.[4]

Thënie për të Redakto

Thënie të atribuara gabimisht Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 15.
  2. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 142.
  3. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 159.
  4. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 196.

Lidhje të jashtme Redakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: