Dita

koha e një rrotullimi rreth boshtit të planetit

Dita është intervali i kohës që në shoqëri ka dy kuptime dita si pjesë e ciklit të rrotullimit të tokës gjatë së cilës rrezet e diellit e ndriçojnë hapësirën përreth nesh prapa së cilës fillon nata dhe si dita e plotë me të cilën kuptohet një cikël i plotë i rrotullimit të tokës.

Thënie

Redakto
 • Nëse do t'i mbyllësh qetësisht sytë kur vjen nata, mbaji fort hapur gjatë ditës.[1]
Michele Colombo
 • Dita që vendosim të veprojmë është dita jonë me fat.[2]
Paulo Coelho
 • Dita do të zbardhë gjithsesi, si u ngrite, si s'u ngrite ti.[3]
John Ciardi
 • Nata bie edhe mbi ditën më të ndritshme.[4]
Sveva Casati Modignani
 • Nuk kujtohen ditët, kujtohen çastet.[5]
Cesare Pavese
 • Më mirë t'u shtosh jetë ditëve, sesa ditë jetës.[6]
Rita Levi-Montalcini
 • Më konsiderojnë të çmendur ngaqë nuk i dua t'i shkëmbej ditët e mia me ar. Unë i gjykoj të çmendur ngaqë mendojnë se ditët e mia kanë një çmim.[7]
Khalil Gibran
 • Nuk e dimë se cilët janë ditët që do të ndryshojnë jetën tonë dhe ndoshta është më mirë kështu.[8]
Stephen King
 • Në vendin tim nuk numërohen ditët e javës, e duke mos i numëruar ditët e javës, jetohet në lumturi.[9]
Carlo Perasso
 • Mos iu shmang kësaj ditë! Dita që ti ndjek, s'është më e mirë.[10]
Gëte

Proverba

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
 1. ^ Colombo, Michele. "Aforizma.al- Thënie nga Michele Colombo". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 2. ^ Coelho, Paulo. "Aforizma.al- Thënie nga Paulo Coelho". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 3. ^ Ciardi, John. "Aforizma.al- Thënie nga John Ciardi". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 4. ^ Casati Modignani, Sveva. "Aforizma.al- Thënie nga Sveva Casati Modignani". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 5. ^ Pavese, Cesare. "Aforizma.al- Thënie nga Cesare Pavese". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 6. ^ Levi-Montalcini, Rita. "Aforizma.al- Thënie nga Rita Levi-Montalcini". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 7. ^ Gibran, Khalil. "Aforizma.al- Thënie nga Khalil Gibran". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 8. ^ King, Stephen. "Aforizma.al- Thënie nga Stephen King". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 9. ^ Perasso, Carlo. "Aforizma.al- Thënie nga Carlo Perasso". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.
 10. ^ Gëte. "Aforizma.al- Thënie nga Gëte". Aforizma.al. Marrë më 6 dhjetor 2020.

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikifjalori ka informacione në lidhje me: