E ardhmja është pjesa e vijës së drejtë kohore që nuk ka ardhur ose ndodhur ende në përmasën hapësirë-kohë.

ThënieRedakto

 • Me kokën prapa, vihet në dyshim e ardhmja.[1]
Kadri Ujkaj
 • Ai që punon vetëm për të tashmen, është i gjykuar të shuhet; rrënjët e lozës së tij vdesin aty; nuk mbëltohen dhe nuk shtrihen në të ardhmen.[2]
Anton Berisha
 • Po s'e nxore veten nga valët e harrimit
  S'di si do t'i mbrosh brigjet nesërmëtare e të mos mbetesh pa hapa ardhnie.
  [3]
Net Isveizi
 • E ardhmja nuk varet nga dëshirat e mira të askujt.[4]
Ardian Vehbiu
 • Njerëzit që nuk nderojnë të kaluarën, kanë humbur rastin për ardhmërinë.[5]
Ramiz Kelmendi
 • A mund të shkohet në një të ardhme, pa përshkuar një të kaluar?[6]
Visar Zhiti
 • Ardhmëria nuk ndërtohet për atë që përkund djepin por për atë që përkundet në djep.[7]
Esat Stavileci
 • Ardhmërinë nuk mund ta përzgjedhësh si gjellën në meny![8]
Esat Stavileci

ProverbaRedakto

ReferimetRedakto

 1. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 2. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 3. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 4. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 5. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 6. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 7. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 8. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto