Esat Stavileci (11 korrik 1942 - 17 gusht 2015) ishte një nga profesorët më të nderuar të Universitetit të Prishtinës, shkrimtar dhe akademik.

Thënie Redakto

  • Po qe se serbët mendojnë se Kosova është "zemër" dhe "djep" i "shtetit serb" duhet të kuptojnë se "transplantimi" është bërë në trup të huaj, sikurse që edhe fëmija që përkundet në djep është fëmijë i huaj.
  • Shqiptarët nuk duhet të lejojnë që, nga njëra anë, të rriten si popull, e nga ana tjetër, të tkurren si komb.
  • Kush ikën nga vendi i krimit, bën krim të ri
  • Deri kur do të sillemi sikur të ishim pesë popuj dhe të kishim pesë çështje shqiptare?
  • Aftësinë nuk mund ta fshehësh, por në mungesë kujdesi, "mund ta ndotësh".[1]
  • Ardhmëria nuk ndërtohet për atë që përkund djepin por për atë që përkundet në djep.[2]
  • Ardhmërinë nuk mund ta përzgjedhësh si gjellën në meny![3]

Thënie për të Redakto

Thënie të atribuara gabimisht Redakto

Referime Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:
  1. ^ Stavileci, Esat (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-404-0.
  2. ^ Stavileci, Esat (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-404-0.
  3. ^ Stavileci, Esat (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-404-0.