Gënjeshtra është një pohim që besohet të jetë i rremë, zakonisht i përdorur me qëllim për të mashtruar dikë.

Thënie

Redakto
  • Një e vërtetë gjysmake shpesh është një gënjeshtër e madhe.
Benjamin Franklin
  • Bëje gënjeshtrën të madhe, bëje të thjeshtë, vazhdo ta përsëritësh, dhe eventualisht ata do ta besojnë atë.
Adolf Hitler
  • Besimi i të çiltërit është arma më e fuqishme e mashtruesit.
Stephen King

Proverba

Redakto
  • Gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra
Gënjeshtrat zbulohen shpejt.

Referime

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: