Guximi është aftësia e atij që është trim, i vendosur e i gatshëm për të kryer një detyrë a një punë të rrezikshme ose shumë të vështirë, vetia e atij që nuk trembet nga rreziqet e vështirësitë.Frika eshte bashkeudhetarja jone ne te gjithe jeten.Ne duhet te ecim para dhe jo te qendrojme me friken

ThënieRedakto

  • Guximi është i ashpër në lidhje me frikën dhe besimin.
Aristoteli (1094 A.D.)
  • Jeta i shpërblen guximtarët.
Clint Borgen, Geneva Nights
  • Ata që fitojnë janë ata që guxojnë!
Guy Evoluder GaoGaiGar

ProverbaRedakto

ReferimetRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me: