Nikollaj Frederik Severin Grundtvigu

Question book-new.svg Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


N.F.S. Grundtvig (1831 painting).jpg

Nikollaj Frederik Severin Grundtvigu (8 shtator 1783 – 2 shtator 1872) filozof, pedagog, historian, mësues, pastor dhe reformator i arsimit danez. Ai është njëri ndër personalitetet më me ndikim në historinë daneze me kontributin i tij që i dha hov një forme të re të nacionalizmit në fund të shek. XIX.

ThënieRedakto

  • I arsimuar është ai i cili mund të mendojë për atë që e ndien, ta thotë atë që mendon, dhe ta dijë atë që e thotë.

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me: