Pranvera është njëra nga katër stinët e vitit. Pas pranverës vjen vera, më pas vjeshta dhe së fundi dimri.

Thënie Redakto

  • Pranvera, e ëmbla pranverë, është mbreti i këndshëm i vitit.
Thomas Nashe
  • Lulet sërish sezonet e kthimit sjellin, por bukuria e venitur nuk ka pranverë të dytë.
Ambrose Philips
  • Oh, si ngjan kjo pranverë e dashurisë, shkëlqim i pasigurt i një dite prilli.
William Shakespeare

Proverba Redakto

Referime Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Wikifjalori ka informacione në lidhje me:


Wikipedia ka një artikull në lidhje me: