Teoria

lloji soditës dhe racional i të menduarit abstrakt ose përgjithësues, ose rezultatet e të menduarit të tillë
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Teoria është një ide që dikush e ka krijuar të sqarojë diçka (fakt apo dukuri). Nganjëherë mund të jetë e vështirë të kuptohet pse diçka ndodh, ose si diçka ekziston, kështu që një teori ndihmon të shpjegojë këto gjëra (pyetje).

Thënie Redakto

  • Në teori, s´ka dallime midis shkencës dhe praktikës. Por, në praktikë, ka.
Jan van de Snepscheut

Proverba Redakto

Referimet Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me: