Naim Frashëri

Poet dhe shkrimtar shqiptar
Naim Frasheri.jpg

Naim Frashëri (25 maj 1846 - 20 tetor 1900) ishte poet dhe shkrimtar shqiptar, figura qendrore e letërsisë së Rilindjes shqiptare.

ThënieRedakto

 • Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të.
 • Punë, punë natë e ditë që të shohim pakëz dritë.
 • Djalin që tradhton atdheun, nuk e do as nëna e vet!
 • Të gjitha ato çupa e gra që do të vijnë nën hijen tënde i frymëzo me ideallë të nalta e të vërteta, që të harrijnë një qytetërim të vërtetë, edhe kështu t´a bëjmë edhe brezin tonë të pushtojë gjith ato virtute dashurie, vëllazërije, atëdhetarije dhe bashkimi që karakterizonin kohërat e Skënderbeut.[1]
 • Nuk' është shpata,
  që bën luftën...
  është dora, jetëgjata,
  dhe zemëra që bën punë.
  [2]
 • Dëshira lind zotësinë[3]

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimeRedakto

 1. ^ Rexhep Qosja, Porosia e Madhe, f.13: (Për arsimimin e femrës shqptare, drejtuar mësueses, Sevasti Qiriazi)
 2. ^ Frashëri, Naim (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. f. 19. ISBN 978-9951-06-404-0.
 3. ^ Frashëri, Naim (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. f. 19. ISBN 978-9951-06-404-0.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: