Shqipëria

shtet në Evropën Juglindore

Shqipëria, e njohur zyrtarisht si Republika e Shqipërisë, është një shtet në Evropën Juglindore.

Thënie

Redakto
 • Ne ç’vend kemi lerë, ku na bëjnë nderë? Në Shqipëri. Ku I duket balta më e ëmbël se mjalta? Në vend të tij.
Andon Zako Çajupi
 • Vërtet ne kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë.[1]
Gjergj Fishta
 • Edhe hâna do t'a dije, edhe dielli do t'ket pa, se përqark ksaj rrokullije, si Shqypnija vend nuk ka![2]
Gjergj Fishta
 • Geg' e tosk', malsi, jallia jan' nji komb, m'u da, s'duron; fund e maj' nji a Shqipnia e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.[3]
Ndre Mjeda
 • Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.[4]
Faik Konica
 • Kush do Shqipërinë, kush?
I miri Baba Alush.
Nukë vdiq, po shkoj dhe rron,
Dhe së largu na vështron,
Na vështron edhe na thrret:
‘Punoni për Mëmëdhet.
Cili është bektashi
Të punoj’ për Shqipëri, Të këndoj’ gjuhën e tija,
Të heq’ dorë nga Mavija.’
Mihal Grameno[5]

Proverba

Redakto

Referime

Redakto
 1. ^ Fishta, Gjergj. "Aforizma.al - Thënie nga Gjergj Fishta". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
 2. ^ Fishta, Gjergj. "Aforizma.al - Thënie nga Gjergj Fishta". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
 3. ^ Mjeda, Ndre. "Aforizma.al - Thënie nga Ndre Mjeda". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
 4. ^ Konica, Faik. "Aforizma.al - Thënie nga Faik Konica". Aforizma.al. Marrë më 31 korrik 2020.
 5. ^ Elsie, Robert (2019). The Albanian Bektashi: history and culture of a Dervish order in the Balkans (në anglisht). London: I.B. Tauris. ISBN 978-1-78831-569-2

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me:


Wikiudhëtime ka një guidë turistike në lidhje me: