Plato-raphael.jpg

Platoni(427 p.e.s. - 347 p.e.s.) ishte filozof i Greqisë antike, student i Sokratit, autor i disa dialogëve filozofikë dhe themelues i Akademisë në Athinë ku studioi edhe Aristoteli.

ThënieRedakto

  • Tregohu i mirë, sepse kushdo që takon, po përballet me një betejë të vështirë.
  • Ngadhënjimi i parë dhe i madh është ngadhënjimi i vetvetes. Të jesh i mposhtur nga ana e vetvetes është gjëja më e turpshme dhe më e mjerueshme.
  • Vetëm të vdekurit e kanë parë fundin e luftës.
  • Besimi i vertetë është fuqija e shoqniis edhě e Atëdheut. [1]
  • Gabimi më i madh i mjekëve është se ata mundohen ta shërojnë trupin e njeriut duke mos u përpjekur ta shërojnë shpirtin e tij; megjithatë, shpirti dhe trupi përbëjnë në vete një tërësi dhe ata nuk mund të shërohen veç e veç!

Thënie për tëRedakto

Thënie të atribuara gabimishtRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ (përkthyer nga Shtjefën Gjeçovi në "Besimi dhe Atëdheu")

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: