Zëri është një tingull i prodhuar nga një njeri, duke përdorur kordat vokale, për të folur, për të kënduar, për të qeshur, për të qarë, për të bërtitur, etj..

Thënie

Redakto
  • Shto peshën e fjalëve, jo volumin e zërit. Është shiu që i rrit lulet, jo bubullima.[1]
Rumi
  • Zëri nuk mund të tërheqë pas vetes gjuhën dhe buzët që i dhanë krahë.[2]
Khalil Gibran
  • Vetëm dy zëra të fortë ka bota: zërin e detit dhe zërin e malit.[3]
William Wordsworth
  • Nuk është zëri që e drejton tregimin, por veshi.[4]
Italo Calvino

Proverba

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Rumi. "Thënie nga Rumi". Aforizma.al. Marrë më 12 tetor 2020.
  2. ^ Gibran, Khalil. "Thënie nga Khalil Gibran". Aforizma.al. Marrë më 12 tetor 2020.
  3. ^ Wordsworth, William. "Thënie nga William Wordsworth". Aforizma.al. Marrë më 12 tetor 2020.
  4. ^ Calvino, Italo. "Thënie nga Italo Calvino". Aforizma.al. Marrë më 12 tetor 2020.

Lidhje të jashtme

Redakto
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: