Florencia 581.jpg

Arti është një formë e pasqyrimit të botës nëpërmjet riprodhimit të realitetit në mënyrë krijuese me anë figurash artistike.

ThënieRedakto

 • Arti bëhet nga të vetmuarit për të vetmuarit.
Luis Barragán 12 May 1980
 • Të flasësh për artin është si të vallëzosh për arktitekturën.
David Bowie
 • Artistët e mirë kopjojnë. Artistët e shkëlqyeshëm vjedhin.
Pablo Picasso
 • Arti është pasqyrë e jetës.
Leo Tolstoy
 • Duke mos besuar në ideale, s'ka edhe burime për të krijuar në fushën e artit.[1]
Vangjel Koça
 • Sa më i keq aktori, aq më shumë duartrokitje kërkon.[2]
Miço Kallamata
 • Arti është më i varfër se jeta.[3]
Zija Çela
 • Arti nuk është bërë për ta vrarë njeriun, por për ta ngritur lart dhe për ta tërhequr në epiqendër të vrullit të jetës.[4]
Zija Çela
 • Stili për veprën është si gjaku për trupin.[5]
Shyqri Galica
 • Artisti, poeti është dy herë qytetar para popullit, ai është dy herë i përgjegjshëm: si çdo qytetar dhe si poet.[6]
Anton Çefa
 • Arti dhe letërsia është në fund të fundit, të thënit e gjërave në një mënyrë të veçantë.[7]
Ramiz Gjini
 • Natyra, apo Zoti, i ka dhuruar botës shumë vlera e bukuri. Njëra ndër këto është krijuesi, shkrimtari. Nëse ka lënë edhe diçka të bukur që s'e ka krijuar, atë në njëfarë mënyre e plotëson artisti.[8]
Agim Shehu
 • Në art ka një çels, një zgjidhje, një kapje, një hyrje, që s'mund të ta tregojë njeri. Është si puna e hajdutit që gjen çelsin ta hapë kasafortën. Kështu është edhe letërsia.[9]
Maks Velo
 • Artisti është një minator në këtë galeri të pafundme e të panjohur dhe nga raporti me "mineralin" e ri që nxjerr, përcaktohet bashkëkohësia dhe moderniteti i artit të tij.[10]
Vath Koreshi
 • Në art, një dashuri, qoftë kur duket e padobishme është më e frytshme se një urrejtje që ngjan e suksesshme.[11]
Ismail Kadare
 • Arti është e fshehura e fjalës.[12]
Ajete Zogaj
 • Qëllimi i një artisti është të pasqyrojë jo vetëm të bukurën, por edhe të shëmtuarën nëpërmjet të bukurës.[13]
Ilir Muharremi
 • Artisti ndjenjën e tij artistike më së miri e nxjerr nëpërmjet dehjes dhe ëndrrës.[14]
Ilir Muharremi
 • Arti është konflikt ku fituese është e bukura.[15]
Ilir Muharremi
 • Arti është një fenomen i cili kontribuon në çdo shoqëri dhe jep vizionin për identitet.[16]
Sislej Xhafa
 • Ledhatimet janë arti i gjallë.[17]
Visar Zhiti
 • Artit i duhet fryma e gjallë, jo gjarpërinjtë t'i sillen vërdallë.[18]
Sali Bashota
 • Arti bëhet më i sinqertë atje ku guxon të shprehë veten e tij.[19]
Artan Fuga
 • Arti i bukur ose arti shpirtëror është si drita dhe ajo nuk mund të kapet.[20]
Nebih Muriqi
 • Artisti i madh nuk pyet as për luftëra, as për epidemi, as për tërmete... ai fluturon mbi të gjitha këto me veprën e vet dhe mbetet i përjetshëm.[21]
Vedat Kokona
 • Liria e artit - liri e popullit të tij.[22]
Adriatik Kallulli
 • Gjyqi i artit është më i pamëshirshëm se gjyqi i fundit.[23]
Fatmir Alimani
 • Është art të jetosh vetëm nga arti.[24]
Remzi Limani
 • Kompozitor nuk është ai që shkruan muzikë, por ai që nuk mund të qëndrojë pa shkruar muzikë.[25]
Tonin Harapi
 • Arti gjithashtu ka mjetet e tij, fortesat, veglat, së fundi, armët e tij, shumica të fshehta, bota reale ka armët e saj kundër artit: censurën, doktrinat, burgjet.[26]
Ismail Kadare
 • Vetëm artisti mund ta shohë të padukshmen, vetëm ai është i përgatitur ta paguajë haraçin më të madh për këtë guxim.[27]
Prend Buzhala
 • Ideal i artistit është: të sakrifikohesh për ta ngritur punën në art, se vdekja e artit është vdekje e artistit, kurse vdekja e artistit nuk është vdekje e artit.[28]
Ag Apolloni
 • Arti mobilizon masat, por edhe shpërndan masat.[29]
Avni Rudaku
 • Shtëpia më mikpritëse në botë është gjuha e poetit.[30]
Halil Rama
 • I vetmi aktivitet që nuk të qet kurrë në pension është aktrimi.[31]
Ismet Krasniqi

ReferimeRedakto

 1. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 2. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 3. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 4. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 5. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 6. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 7. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 8. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 9. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 10. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 11. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 12. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 13. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 14. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 15. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 16. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 17. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 18. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 19. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 20. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 21. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 22. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 23. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 24. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 25. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 26. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 27. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 28. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 29. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 30. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.
 31. ^ Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:No globals' not found.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me:


Wikifjalori ka informacione në lidhje me: